Amersfoort verkozen tot Nationale Onderwijsstad 2020/21

Amersfoort is gedurende het schooljaar 2020/21 Nationale Onderwijsstad. Het Amersfoortse onderwijsveld en de gemeente kandideerden zich samen voor de titel, omdat het de samenwerking bekroont en een mooie kans biedt nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

De kandidaatstelling overtuigde Stichting Nationale Onderwijsweek en Amersfoort draagt daarom de titel Nationale Onderwijsstad 2020/21. Joost Kentson, bestuurder van de Meerwegen scholengroep, ziet de titel Nationale Onderwijsstad als een bekroning van de goede ontwikkelingen in het Amersfoortse onderwijs: “Onze samenwerking staat in het teken van onderwijskwaliteit. Het gaat om het kind, de leerling en de student. We zien dat zij beter worden van de samenwerking binnen het onderwijs en die van het onderwijs met het aanbod om de onderwijsketen heen.”

Wethouder Onderwijs Fatma Koser Kaya: “Het onderwijs in Amersfoort heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt en staat er stevig bij. De titel Nationale Onderwijsstad past Amersfoort meer dan ooit! Het biedt ons de gelegenheid om lokaal en landelijk mooie voorbeelden uit te wisselen, maar ook om zowel inspiratie naar onze stad te halen als anderen te inspireren. Wij beschouwen dit als een bevestiging om gezamenlijk verder te bouwen aan het onderwijs van de toekomst.”

In (aanloop naar) de Nationale Onderwijsweek 2020 worden in de stad uiteenlopende activiteiten georganiseerd over hoe Amersfoort bouwt aan het onderwijs van de toekomst. Met én voor de mensen uit het onderwijs en andere sectoren die daar een rol bij spelen.

Nieuws