Dag 3: dag van Onderwijs en Arbeidsmarkt

Vandaag hebben 60 basisscholen in de stad hun deuren geopend tijdens de open dag. Alle activiteiten van vandaag stonden in het teken van het het thema Onderwijs en Arbeidsmarkt. Benieuwd naar de inspirerende activiteiten die vandaag op het programma stonden? Lees dan snel verder!

NOW We’re Talking – Talentevent

NOW We’re Talking is een talentevent dat gericht is op het creëren van verbinding tussen studenten/onderwijs & ondernemers, organisaties en bedrijven. In Pathé kwamen drie inspirerende sprekers aan het woord in een ‘College Tour’-setting, waarnaar er een netwerkevent was waar je studenten het gesprek aan konden gaan met ondernemers. Een inspirerende ochtend/middag!

Aan het woord waren:
Dani Dunsbergen – FinnWald
Jelte Bakker – Sportivate
Jelle Jonker – Kilo Kilo

Zomerscholen en de verlengde schooldag

Samenwerken kunnen we in Amersfoort als geen ander. Dit blijkt ook uit hoe wij verschillende activiteiten voor kinderen organiseren. Tijdens de sessies van ABC Amersfoort gingen deelnemers samen met Gertrude Abbring, programmamanager van ABC, dieper in op de verschillende zomerscholen in Amersfoort en de verlengde schooldag. Meer weten? Kijk dan op de website van ABC Amersfoort.

Voorstelling ‘Aan de andere kant’ en online sessies

Theaterschool Amphion speelde vandaag de voorstelling ‘Aan de andere kant’. Een verhaal over het ontdekken van je talenten. De voorstelling werd opgevoerd in Het Nieuwe Eemland voor basisschoolleerlingen en hun ouders.

Ook was er vandaag online weer ontzettend veel te doen. Zo was er onder andere een sessie van SLO over de vernieuwing van beroepsgericht en praktijkonderwijs en organiseerde Cedin een kennissessie over het anders organiseren van onderwijs.

Nieuws