Dag 4: toekomst van het onderwijs

Hoe ziet de toekomst van onderwijs eruit? Dat is de vraag waar het op deze vierde dag allemaal om draait. Benieuwd naar de inspirerende activiteiten die vandaag op het programma stonden? Lees dan snel verder!

Eerste hulp bij uitdagingen

Studenten van de Hogeschool Utrecht en ROC Midden Nederland zijn vanmorgen en vanmiddag aan de slag gegaan met een challenge in de Amicitia Concept Store. In gemixte teams gingen ze aan de slag om oplossingen te ontwikkelen voor twee lastige vraagstukken die spelen in de stad of bij bedrijven/organisaties. Vandaag waren dit vraagstukken rondom de thema’s duurzaamheid en gezond stedelijk leven. Studenten gingen onder andere aan de slag met een case van Apotheek Orion. Aan het eind van de sessie gaven de studenten een pitch met hun idee.

De challenge is een voorproefje voor de innovatieweek die jaarlijks wordt georganiseerd door het Campus Connect Center van ROC Midden Nederland. Deze vindt aankomend jaar plaats in

Meelopen en elkaar ontmoeten

In het kader van de Week van de Ontmoeting liepen studenten en docenten van de Hogeschool Utrecht en MBO Amersfoort een wandeling door de stad in het kader van de Week van de Ontmoeting. Veel studenten hebben elkaae nog niet (veel) in het echt ontmoet en kregen zo de gelegenheid om elkaar te leren kennen. Tijdens de wandeling werden er verschillende activiteiten gespeeld.

Ook konden mensen die een overstap willen maken naar het onderwijs of geïnteresseerd zijn in werken in het onderwijs op verschillende onderwijslocaties in de stad meelopen. Deelnemers konden in het programma van Kei voor de Klas in gesprek met leerkrachten en docenten op scholen.

Uitreiking Nationale Onderwijstalenten

Demissionair minister Slob overhandigde donderdagavond de prijzen aan de Nationale Onderwijstalenten van 2021. Saskia Schuitema is tot winnaar bekroond in de categorie basisonderwijs en Miranda Jansen in de categorie voortgezet onderwijs. Alle overige genomineerden ontvingen een oorkonde uit handen van de minister in het Element.

Online was er onder andere een drukbezochte SLO sessie over digitaal burgerschap en een kennissessie van Heutink over bewegend leren.

Nieuws