Dag 5: ruimte voor talent

Op deze vijfde en laatste dag van de Nationale Onderwijsweek staat talent centraal. Benieuwd naar de inspirerende activiteiten die vandaag op het programma stonden? Lees dan snel verder!

Activiteiten Kinderboekenweek

Van 6 t/m 17 oktober is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen weer een feit: de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’. In het kader van de Kinderboekenweek organiseerde Bibliotheek Eemland elke dag van de Nationale Onderwijsweek verschillende activiteiten voor leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs.

Zo was er een educatieve escaperoom die in het teken stond van digitaal burgerschap. In een race tegen de klok moesten leerlingen samenwerken om de puzzels op te lossen. Iedere ochtend was er ook een speciale ‘Worden wat je wil’ sessie in Bibliotheek Eemhuis. Verschillende auteurs/illustrators van kinderboeken zoals Charlotte Dematons en Edward van de Vendel kwamen op bezoek om het met leerlingen te hebben over dromen over later. Je kon je als schoolklas bovendien aanmelden voor verschillende theatervoorstellingen en een boekenspeurtocht in de verschillende bibliotheekvestigingen.

T is for Tech

T is for Tech is een samenwerking tussen technisch onderwijs en bedrijfsleven. Vandaag is de T is for Tech hotspot (Wereld voor Techniek) feestelijk geopend. Dit betekent dat jongeren vanaf vandaag op de Hardwareweg techniek kunnen beleven en technische lessen kunnen volgen. Zo brengen we techniek een stukje dichter bij jongeren!

Ook stonden er vandaag weer een hoop online webinars en kennissessies op de planning. Onder andere een kennissessie van Het ABC over omgaan met begaafdheid bij kinderen en organiseerde SKA Kinderopvang twee sessies over het Integrale Kindcentrum en zelfsturing bij peuters en kleuters.

Nieuws